Search
  • marinapsihoterapij

Projekt brezplačnega življenjskega koučinga

Pred nekaj časa sem spoznala gospo, ki mi je pripovedovala o svojem življenju. V njeni zgodbi ni bilo kakšnih pretresljivih dogodkov, ki bi ji povzročili dolgotrajne posledice. V času korona ukrepov čuti več tesnobe, ki je prej skoraj ni poznala. Osebni in poslovni del življenja je prej zlahka ločevala, zdaj pa nosi probleme domov in za družino ji zmanjka energije. Trenutno razpolagajo z manj denarja in z možem se ne moreta dogovoriti kje lahko omejita izdatke. Otroka do korone s šolo nista imela večjih težav. Učenje na daljavo in socialna izolacija pa sta povzročili, da sta postala nezainteresirana za šolsko delo in tako je poleg vloge mame opravljala še delo pomožne učiteljice. Mož je sicer pomagal vendar je večkrat izgubil živce čemur so sledili prepiri.

V opisani zgodbi se lahko najde vsak izmed nas. V takšnih situacijah lahko pomaga kratkotrajno svetovanje v obliki življenjskega koučinga kjer človek odkrije in ojača svoje sposobnosti in se tako laže spoprime z novimi situacijami in okoliščinami. V procesu skupaj s klientom iščeva in ugotavljava povezave med razmišljanjem, občutki, vedenjem in zunanjimi okoliščinami in dogodki. Ne srečanjih se ne ukvarjava s preteklostjo ampak s tem kar je zdaj in kar je željeno stanje v prihodnosti. Življenjski koučing je usmerjen na cilje in rešitve, ki jih je mogoče doseči na ravni miselno-vedenjskih povezav in je primeren za reševanje in iskanje ravnotežja med delom/študijem in življenjem, za obvladovanje občasnih ali trenutnih stresnih situacij, za iskanje rešitev pri upravljanju s finančnimi sredstvi, za izboljševanje medsebojnih odnosov, za pomoč pri premagovanju večjih življenjskih kriz ali prehodov kot na primer študij, sprememba dela, spremembe v družini, soočanje z akutno tesnobo in pomoč pri razvijanju smisla in namena specifičnega življenjskega obdobja. Hitre spremembe so mogoče, ker imamo ljudje pomembne zmožnosti spreminjanja v vseh življenjskih obdobjih in posedujemo precejšnje skrite sposobnosti in vire tudi, če se jih ne zavedamo.

V Arkada psihoterapiji izvajam projekt brezplačnega življenjskega koučinga za posameznike, pare in družine.

Projekt poteka od oktobra do decembra 2020. Posamična srečanja bodo potekala tedensko na lokaciji Šutna 24, Kamnik. Za proces okvirno planiram ciklus 6-8 srečanj. Na prvem srečanju bova s klientom raziskala kakšna je problemska situacija in željena rešitev oziroma cilj ter kakšni so razpoložljivi viri. Problemsko situacijo bova raziskala z vidika kako se le-ta odraža na mišljenju, čustvovanju in vedenju v vsakodnevnem življenju. V nadaljevanju bova s pomočjo različnih tehnik oblikovala korake do cilja ter akcijski plan sprememb. Na zadnjem srečanju bova pregledala opravljeno delo ter ovrednotila dosežke.

Prijave sprejemam na:

marina.psihoterapija@arkada-int.si ali na telefonski številki 051 650 192
23 views0 comments

Recent Posts

See All

Psihosocialna prva pomoč

Do nadaljnjega nudim brezplačno psihosocialno prvo pomoč po telefonu ali skypu. Za svetovanje sem dosegljiva na telefonu 051 650 192 ali skype naslovu marina haralovic od ponedeljka do petka od 11h do

Pišite nam!